tiistai 16. lokakuuta 2012

Supersunnuntai on täällä taas 4.2.2011

Kirjoittanut Mikko Punkari 4. Helmikuu 2011 - 19:49.
Mainostan jälleen hävyttömästi Super Bowlia blogissani. Vaatikaa hallitusta poistamaan multa blogin kirjoitus oikeus, jos ette tykkää. Joka tapauksessa, kirjoittelin viime vuonnakin ohjeistusta matsin katsomiseen ja kyseinen kirjoitus löytyy tämän linkin takaa.

Koska joukkueet eivät ole samat, niin tässä pieni päivitystilanne tämän vuoden osalta:

Super Bowlin kohtalo ratkeaa sunnuntaina

NFL-liigan loppuottelu Super Bowl pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Nelonen Pro 1-kanava näyttää ottelun ja se näkyy ilmaiseksi kaikissa talouksissa. Ottelu alkaa kello 1.00 ja sen selostaa Tomi Tiilikainen, Kommentaattorina toimii viime kaudella Roostersia valmentanut entinen maajoukkuetakamies Kalle Karppinen.

Vastakkain pelaavat eniten NFL.n mestaruuksia (6) saalistanut Pittsburgh Steelers sekä Green Bay Packers, jonka tuorein mestaruus on vuodelta 1997. Steelers on kuulunut myös 2000-luvun lopun menestyjiin ja vienyt Vince Lombardi-trophyn mukanaan teräskaupunkiin vuosina 2006 ja 2009.

Joukkueiden pelinrakentajina toimivat kaksi mestaruutta voittanut Ben Roethlisberger (Steelers) ja Aaron Rodgers (Packers) joka on viimeistään tällä kaudella noussut edeltäjänsä Brett Favren varjosta NFL:n tämän hetken parhaimpien pelinrakentajien joukkoon. Keskushyökkääjistään Steelers luottanee paljolti vahvaan Rashad Mendenhalliin, kun taas Packersin pallonkantovastuu jakautunee suuret saappaat pudotuspeleissä täyttäneen tulokkaan James Starksin ja loukkaantumisesta tällä kaudella kärsineen Brandon Jacobsin välille. Steelersin laitahyökkääjistä koppeja kertynee eniten konkarikaksikolle Hines Ward-Antwaan Randle El, sekä Mike Wallacelle. Todellinen konkari löytyy myös Green Bayn laidalta. Donald Driver kuuluu edelleen joukkueen kantaviin voimiin, yhdessä Greg Jenningsin kanssa. Molempien joukkueiden hyökkäyksien linjamiehet ovat myös tehneet hyvää jälkeä kaudella. Molempien joukkueiden juoksupeli on toiminut kohtalaisen hyvin ja pelinrakentajat ovat välttyneet suurilta säkitysmääriltä, ja kyenneet näin antamaan jalkatyöllään lisää aikaa laitahyökkääjille vapaan tilan löytämiseen.

Molempien joukkueiden puolustukset ovat olleet liigan parhaimmistoa, ja  löytyvät lähes joka kategorian kärkipäästä. Green Bay häviää kuitenkin jonkin verran joukkueiden heittopuolustuksien vertailussa, mutta toisaalta sen takakenttä on onnistunut napsimaan varsin monta syötönkatkoa otteluiden loppuhetkillä. Pittsburghin puolelta katseet kannattaa suunnata ainakin tukimies James Harrisoniin ja takapuolustaja Troy Polamaluun, joka ehtii yleensä joka puolelle kenttää. Green Bayn hahmoja tulevat varmasti olemaan tukimies Clay Matthews sekä takakentän oikealla puolella pelaavat Tramon Williams ja Nick Collins. Jos kaksi viimeksi mainittua onnistuvat pakottamaan Ben Roethlisbergerin etsimään kohteita vasemmalta puoleltaan, nousevat Green Bayn osakkeet varmasti.

Loppuun voisin siteerata erästä raumalaista ex-pelaajaa, joka tokaisi erään Super Bowlin kolmannella neljänneksellä hieman väsyneenä, pitkän pohtimisen jälkeen:
"Jos jompikumpi tekisi nyt maalin, tilanne muuttuisi."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti