tiistai 16. lokakuuta 2012

Puheenjohtajan syysterveiset, syysterveiset, syyy-yyysterveiset! 31.8.2009

Kirjoittanut Mikko Punkari 31. Elokuu 2009 - 13:46.
Jaaha, syksy ja uusi lukuvuosi ovat taas ovella ja paukuttavat päälle kuin kohta työttömäksi jäävät TV-lupatarkastajat. Sikäli metafora on toki ontuva, että normaali menettelytapa äskeinen kaltaisessa tilanteessa on olla avaamatta ovea ja kyykkiä loppupäivä piilossa valot sammutettuina, kun taasen syksy uusine haasteineen on mahdollisuuksien aikaa.

Uusille opiskelijoille yliopistoon siirtyminen on ainakin jonkinmoinen harppaus uudenlaiseen ympäristöön. Tutorit ja ainejärjestöt ovat olemassa fukseja varten pienentämässä tätä kynnystä. Tietotekniikan opiskelijat voivat halutessaan liittyä tietoteknikoiden ainejärjestöön Linkkiin ja matemaatikoiden, fyysikoiden ja tietoteknikoiden ainejärjestöön Ynnään.

Molemmat järjestävät uusille opiskelijoille tapahtumia ym. toimintaa, joiden lomassa fuksit pääsevät tutustumaan toisiinsa, vanhempiin opiskelijoihin ja jopa ah-niin-mystiseen henkilökuntaankin. Ainejärjestöjen sposti-listoilta saa tietoa JYY:n ja muiden ainejärjestöjen tapahtumista, ja muusta toiminnasta, joten liittyminen kannattaa varmasti. Ynnän sivuaine-info 2.9. ja Linkin IT-päivä 5.10. selventävät myös kuvaa opiskelumahdollisuuksista ja -tarjonnasta. Linkin liittymis- ja jäsenmaksu ovat 0 euroa, ja Ynnän liittymismaksu 5 euroa, joka kattaa koko opiskeluajan.

Tsemppiä fukseille, nähdään Kattilassa!

Samaten syksyn startti on mahdollisuuksien aikaa myös meille vanhemmille tieteenharjoittajille. On taas hyvä paikka ryhdistäytyä, ottaa itseään niskasta kiinni ja napata kunnon painiote opinnoista... ja täytyyhän rankkojen opiskelusuoritusten välillä muistaa pitää huolta myös henkisestä palautumisesta, joka onnistuu luonnollisesti (ja luonnottomastikin) vanhojen ja uusien opiskelukavereiden kanssa säätäessä erilaisten tapahtumien ja projektien melskeissä.

Linkin ohjelmaa en lähde sen enempää tässä kertaamaan, sillä siitä voi lukea lisää näiltä sivuilta. Mainittakoon kuitenkin, että tietoteknikot ovat saamassa uuden työskentelytilan sovellusprojetkin vanhoihin tiloihin, jolloin Kattila vapautuu entistä enemmän tauko- ja vapaa-aikatilaksi. Työskentelytila sen sijaa pidetään hiljaisena, jossa opiskelijoille tarjotaan oikeasti rauha opiskeluun, demojen, kandin, gradun, ryhmätöiden ym. tekemiseen.

Linkin toimintaan ja siitä päättämiseen ovat tottakai tervetulleita KAIKKI opiskelijat. Linkin korppi-ryhmästä saat tiedon kokousten ajankohdista, ja voit tulla paikalle vapaasti kuuntelemaan ja jakamaan ideoita ainejärjestön toiminnan monipuolistamiseksi ja piristämiseksi, ja tekemään Linkistä siis sinun näköistäsi yhdistystä.

Nähdään syksyllä, joissakin merkeissä!

t. Punkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti