tiistai 16. lokakuuta 2012

Lumifutiksen SM-kisat 7.5.2008

Kirjoittanut Mikko Punkari 7. Toukokuu 2008 - 19:17.
Alussa oli...

Ei suota, kuokkaa, ei Jussia eikä edes sanaa, vaan pimeä joulukuu 2007 ja Linkin hallituksen kokous, jossa mustaan maahan kyllästyneet linkkiläiset päättivät ilmoittaa joukkueen Lohikosken pallon järjestämiin Lumifutiksen SM-kilpailuihin.
Jarkko Vilhunen nimettiin joukkueen General Manageriksi ja hän ilmoitti turnaukseen piinkovan ryhmän, jossa ei vielä tosin ollut ainuttakaan pelaajaa (ellei sitten joku piilokärki ollut piiloutunut niin hyvin jo siinä vaiheessa, ettei häntä havaittu). Ryhmän nimeksi muodostui IRC-huutoäänestyksen jälkeen FC Nörtit.

Valmistautuminen

GM Vilhunen kokosi joukkueen avoimilla karsinnoilla.
Karsinnat läpäisivät vain ne kaikkein kovimmat urhot, jotka kirjoittivat nimensä Linkin kotisivujen ilmottautumiskantaan - oikeaan paikkaan ja painoivat vielä sen jälkeen oikeaa nappia.
Kuten arvata saattaa, vaativaa tehtävää ei moni läpäissyt. Yhdessä Ynnän kanssa järjestetyssä, kevään fukseille tarkoitetussa, saunaillassa luotu joukkuehenki puristi kuitenkin tarvittavan tahtotason esiin kiinteästä joukosta ja kun päälle saatiin pari muuta vahvistusta, näytti joukkue tältä:
Mikko Punkari, Taneli Tuukkanen, Eero Myller, Marko Malinen, Martti Hyvönen, Juho Tammela, Tapio Keränen, Iiro Kiiskinen.
Turnausta edeltänyt Training Camp oli kuitenkin niin kova, että Eero "sammunut tähti" Myller väänsi nilkkansa ja Taneli "Lumihanki" Tuukkanen kolautti aikataulunsa. Näin ollen he eivät olleet käytettävissä lopullisessa ryhmässä.

Aamu

Kuten aiemmin oli sovittu, kaikki paitsi Malinen, Hyvönen, Tammela ja Keränen tulivat paikalle hyvissä ajoin. Muutaman minuutin viivästyksen jälkeen ensimmäinen peli pystyttiin kuitenkin aloittamaan 19 asteen pakkaslukemissa. Vastassa oli kansainvälistä väriä hehkunut The Mutts Nutts. Ottelua ehdittiinkin käymään lähes 6 sekuntia ennen kuin Nörttien Mikko "Rautpohjan Ronaldo" Punkari iski linkkiläiset 1-0 johtoon kaikkien suureksi yllätykseksi. Jatko ei kuitenkaan sujunut yhtä näppärästi ja irlantilaiset veivät maaottelun 3-1 numeroin. Yksi maaleista tosin tuli sääntöjen vastaisella tavalla, mutta sitähän ei tietysti tuomari, eivätkä pelaajat siinä vaiheessa tienneet ja niin lopputulos jäi sellaisenaan historian kirjoihin (logeihin).
Ottelutauolla FC Nörtit siirtyivät kisakeskuksen tiloihin palautumaan ja tankkaamaan itseään: kuka mehulla ja leivällä, kuka kaakaolla ja astmalääkkeellä. Tauon aikana paikalle saapuin viimein myös Tapio "Lumikenttien keisari" Keränen.

Etiä päin sano mummo lumessa

Toinen ottelu pelattiin AC Limeä vastaan, jo huomattavasti leudommassa pakkasessa. Nyt pystyttiin jo juoksemaan ja loppua kohden ruvettiin vihdoin ymmärtämään hieman, kuinka tätä lumikenttien shakkia kannattaisi kenties pelata. Lime vei kuitenkin ottelun nimiinsä 0-2 numeroin.
Tällä kertaa tauko vietettiin tankkaamalla Voionmaalaisessa pitseer... *kröhm* siis punnertaen ja vatsalihaksia vuoronperään tauotta tehden ilman käsiä.

Voi tuska!

Viimeisen ottelun alkaessa vastaan asettui keski-ikäisistä äijistä koostunut FC Tuska. Vanhan (tai no ei nyt niinkään vanhan) viinan hajun pystyi haistamaan helposti kylmässä pakkasessa tukkoisellakin nenällä.
Tuska käytti pelissä "kovia otteita" eli pelasi aika lailla sikaa. Tästä ottelusta ei todellakaan jäänyt hyvä fiilis, vaikkakin Nörttien Marko Malinen läpäisi kertaalleen Tuskan puolustuksen, kuin pelikaani turbiinin ja tuplasi linkkareiden turnauksen maalisaldon. Loppulukemat kuitenkin puliukoille 3-1.

Loppu yhteenveto

Turnauksen taso ei todellakaan ollut niin kova kuin ennakkoon ounasteltiin. Mutts Nutts eteni aina pronssiotteluun saakka ja Tuskakin oli puolivälierissä asti. Nyt kun tänä vuonna on pioneerityö tehty ja tiedetään hieman millä taktiikalla kannattaa pelailla, niin ensi vuonna on lupa odottaa jopa kolmea maalia.
Maalinteko olikin Nörttien joukkueen kompastuskivi. Yleisesti joukkueesta parhaita otteita esitti Iiro "AMK" Kiiskinen. Mainittakoon vielä Martti Hyvösen suunnistustaidot, joista oli hyötyä, kun etsittiin lyhintä reittiä pitsapaikkaan ja takaisin.
Ensi vuonna uudestaan!

http://www.lohikoskenpallokerho.fi/lumifutis/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti