tiistai 16. lokakuuta 2012

Eka lenkki kellon kanssa 29.6.2010

Kirjoittanut Mikko Punkari 29. Kesäkuu 2010 - 23:13.
Starttasin tänään vähän totisemmin Finlandia-projektin liikkeelle. Etsin kännykän valikoista sekuntikellon ja suuntasin Lähdepellon legendaarisille pururadoille.

Ajatushan oli, että juoksen ensin viiden kilometrin lenkkiä niin kauan, että se sujuu puolessa tunnissa, jolloin vauhti on siis 1km/6minuuttia.

Lähdin kuitenkin liikkeelle liian hitaasti, ja kun ensimmäisen kilometrin merkkipaalu tuli vastaan, tiesin, että olen jäljessä tavoitevauhdista. Otti päähän. Lisäsin vauhtia, mutta en kuitenkaan lähtenyt lopussa repimään, jotta saan paremman kuvan siitä miten kone jaksaa tasaisella vauhdilla.

Viisi kilsaa taittui ajassa 31.33, eli puolitoista minuuttia hitaammin kuin piti. Kävin juomassa, ja hidas lähtö otti edelleen päähän, joten juoksin vielä kahden kilsan lenkin, niin etten lähtenyt tällä kertaa liian verkkaisesti, ja pääsin sen tasaisella vauhdilla kivasti alle kahteentoista minuuttiin 11.42.

Sain mielestäni nyt alun erehdyksen ja toisen lyhyemmän lenkin myötä hyvän kuvan siitä vauhdista, jota pitää koittaa körötellä. Olen ihan tyytyväinen siitä, ettei missään vaiheessa ruvennut pistämään, eivätkä siitepölyt vaivanneet hengittämistä.

Pähkinän kuori
Harjoitus:5km(+tauko)+2km
Kesto:31.33(+5 min)+11.42
Kellonaikan. 16.30
Keli:Aurinkoinen +26 celciusta
Fiilis ennen:Työpäivä takana, lounas syöty klo 11, kahvia juotu kait 4 kuppia, kipeät pohkeet... paino aamulla 79kg, joka on 6kg enemmän kuin kuukausi sitten
Fiilis jälkeen:Kuuma, jano
Muuta:Kattelin silloin tällöin varjoani, ja näytti, että lantio oli juostessa tosi alhaalla ja takana. Pitäisi saada vähän korjattua ryhtiä/juoksuasentoa paremmaksi.
Ensi kerralla:Uskon, että se viisi kilometriä olisi taittunut hyvin siihen 30 minuuttiin, jos olisin osannut lähteä oikeaa vauhtia heti alusta lähtien, joten en jatka enää sen juoksemista. Ensi kerran tavoite on seitsemän kilometriä ilman taukoa aikaan 42 minuuttia.


Mukaan Finlandiaan (marathon, puolimarathon tai rantareitti) opiskelijahinnoin mahtuu vielä aivan varmasti. Lisäinfoa saa esimerkiksi meikäläisen aikaisemman postauksen lukemalla, taikka tällä sivulla vierailemalla. Kaikki messiin vaan!


"Ukemi"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti