tiistai 16. lokakuuta 2012

Kohti Cooperia osa 3 - 28.10.2008

Kirjoittanut Mikko Punkari 28. Lokakuu 2008 - 18:11.
Klo 04.00 soi kännykän herätyskello ja se tarkoitti sitä, että on aika lähteä viimeiselle Cooperiin valmistavalle leirille Studia-campille Helsinkiin...
Hurja treeni alkoi kävelyllä Rautpohjasta matkakeskukselle ja sieltä hypyllä junaan, jossa olinkin jo silmin nähden pirteämpi, kuten kuvasta näkyy:


Tampereen kautta Helsinkiin singonnut pendolino oli perillä suunnilleen puoli yhdeksän maissa Pasilassa, josta jolkottelin Dumpin Jaanan kanssa messukeskukselle. Siellä Erkka ja muut tiedekunnan ihQu-mouhot olivatkin jo saaneet standin lähes valmiiksi ottamaan vastaan innokkaita toisen asteen koulutusta suorittavia nuoria.

Suklaata, Informaatioteknologiaa, SUKLAATA!

Studia-leirin pääteemana tulisi olemaan kestävyys. Olisi jaksettava seisoa yhdeksästä viiteen jakamassa abeille ja muille kiinnostuneille tietoa, prosyyreita, iPod-arvontalipukkeita ja suklaata.
Jäkälän Mikko laukoikin ilmoille loistavia sloganeita tyyliin:
"Suklaata, Informaatioteknologiaa, SUKLAATA!" ja "Ilmaisia iPodeja täältä voittaa voi!"
Niko oli sopinut ilmaantuvansa paikalle myöhemmin ja Dumpin Mikko "Biisoni" Viitamäki nukkui pommiin ja saapui hiukan myöhemmällä junalla, mutta väsymyksestä huolimatta päivä meni suht' nopeasti IT:n ilosanomaa julistaessa ja arvontalipukkeiden tietokilpailuvastauksia jakaessa. Lounaalla oli vaihtoehtoina jonkin sortin kebabia ja janssoninkiusausta joiden väliltä jäin tekemään valintaa. Tarjoilijan käskystä päädyin valitsemaan samaa kuin Niko ettei annoskateus yllättäisi. So kebab it was.


Illalla kävin keskustassa tapaamassa vanhaa raumalaista kaveriani ja sen jälkeen suoritimme Biisonin kanssa pienen suorituksesta palauttavan tankkauksen ja teimme Nikon kanssa pikajuoksuharjoituksen kohtalaisella menestyksellä.

Toinen leiripäivä

Aamupala oli aina-niin-maistuva hotelliaamianen pekoneineen kaikkineen ja sen jälkeen oli vuorossa jälleen edellisen päivän mukaista standilla seisomista, joka alkoi loppuvaiheessa käydä jo hivenen jalkojen ja silmäluomien päälle. Ihan mielekästä hommaa pienestä väsymyksestäkin huolimatta.


Lounaalla tarjottu pasta-carbonara, vaimikähänseoli, ei täyttänyt aivan odotuksia, mutta nälkä ei kyllä päässyt yllättämään. Suklaa alkoi jossakin vaiheessa maistua jo samalta kuin joulun jälkeen ja akneiho jäi hankkimatta. Leirin lopussa tehtiin vielä pieniä, rivakoita voimaharjoitteita kantamalla standin tavarat bussiin ja paluumatkan jälkeen bussista Agoraan.
Matkalla saimme tietoa myös Jyväskylän kuntaliitokseen liittyvistä asioista ja kuulimme, että kyseessä ei itseasiassa olekaan kuntaliitos vaan uuden kunnan perustaminen, jonka nimeksi tulee Jyväskylä. Mielenkiintoista on myös se, että tämä uusi kunta täyttää vuonna 2009 172 vuotta. Uutta ja samalla vanhaa siis, eli Retro-Jyväskylä.Leiri oli siis erittäin onnistunut ja järjestelyt toimivat hyvin. Lisäksi on erittäin mukava opiskella ja lähteä juoksemaan Cooperia lapsien, nuorten, opiskelijoiden, perheellisten, uraihmisten, yritysten ja vanhusten eläinystävällisessä, vireässä, dynaamisessa, menevässä, rauhallisessa, maalaispitäjässä, joka on samalla metropoli ja kiva kesämökkikaupunki, jossa valo on ympäri vuoden. Kukapa ei haluaisi perustaa kanssamme uutta Jyväskylää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti