tiistai 16. lokakuuta 2012

Lumifutis 2010 21.2.2010

Kirjoittanut Mikko Punkari 21. Helmikuu 2010 - 19:56.
Linkin lumifutisjoukkue FC Nörtit (JYY) osallistui lauantaina 20.2. järjestettyihin lumifutiksen SM-kilpailuihin.

Kohusiirtoja ja psyykkausta

Ennen turnausta keskustelua oli synnyttänyt Marko "Pingispallo" Malisen kohusiirto kilpailevaan Team Pakara-joukkueeseen. Jännite lisääntyi entisestään kun lohkojako julkaistiin turnausta edeltäneellä viikolla ja kävi ilmi, että Nörtit ja Pakara kohtaavat toisensa. Malinen kommentoi blogissaan ottelun ennakkoasetelmia seuraavasti:
Ottelusta tulee varmasti tiukka, mutta Team Pakaran kapteenina joudun toteamaan, että Linkki on jo hävinnyt tän pelin! Team Pakarasta ei heikkouksia löydy ja kun otetaan huomioon, että Linkissä on tänä vuonna 50% vähemmän maalintekijöitä (allekirjoittanut puuttuu joukkueesta), niin liekko toivoa lainkaan?

Ei se pojat vaihtamalla parane

FC Nörttien manageri Mikko "Kyntäjä" Väänänen oli valvonut turnausta edeltäneenä yönä myöhään. Hän oli katsellut ja analysoinut vastustajien pelivideoita niin kauan, että hänen silmänsä punoittivat vielä turnausaamunakin. Sen jälkeen Väänänen totesi joukkueen olevan paikalla ja lähti pois. Tässä vaiheessa joukkue meinasi ruveta kapinaan ja vaatia managerin vaihtamista, mutta hetken pohdinnan jälkeen tultiin siihen tulokseen, ettei se pojat vaihtamalla parane.
Myös kylmä sää mietitytti hieman kaikkia, sillä pakkasmittari näytti vaatimattomasti 26 celciusta miinusta.

Pakaralle näpähti

Ottelu Team Pakaraa vastaan alkoi syvästä hangesta huolimatta varsin hawajimaisissa merkeissä. Peli aaltoili puolelta toiselle ja molemmat onnistuivat missaamaan hyviä paikkoja. Alkupuolella Nörttien Mika "Aleksis" Kivi onnistui kuitenkin maalinteossa ja vei linkkarit 1-0 johtoon.
Kovin kauan ei ehtinyt kuitenkaan kulua, kun vastustaja onnistui myös maalinteossa ja tasoitti ottelun. Ainekset todelliselle thrillerille olivat syntyneet.
Matsi jatkui edelleen tasaisena, mutta lisämaaleja ei nähty vasta kuin aivan lopussa kun Pakaran maalivahdin avausyritys jysähti Mikko "C-talon Totti" Punkarin selkään ja tämä pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sai viimeisteltyä 2-1 osuman. Loppuottelun Nörtit pelasivat kilpikonna/Mannerheimin linja puolustuksella ja voittivat siis niin muumioksi naamioituneen Malisen kipparoiman Pakaran.

Satujumpaa ja selkäsaunaa

Toinen ottelu pelattiin lohkon kovimmaksi joukkueeksi osoittautunutta Satujumppaa vastaan. Nörtit olivat alusta asti altavastaajina. Satujumppa teki ensimmäisen maalin ja tilanne pysyi 1-0 lukemissa suunnilleen ensimmäiset kymmenen minuuttia. Sitten jumppaajat onnistuivat kuitenkin toistamiseen, jonka jälkeen Nörtit joutuivat hakemaan osumia kovemmalla riskillä. Se ei kuitenkaan onnistunut vaan omissa soi urakalla. Loppulukemat olivat tylyt 5-0. Lähimpänä maalia linkkiläisistä oli, ensimmäisessä ottelussa lisääntymiskykynsä menettänyt, Santtu "Snattu" Viitanen, mutta hänenkin yrityksensä eteen puolustaja ehti venyttämään jalkansa kuin kettu kitansa mummon kanoja jahdatessa (tÄH!).

Peli paranee

Kolmas ottelu pelattiin FT Cremasteria vastaan. Vastustajalla ei ollut kovin paljoa vaihtomiehiä matkassa ja se rupesi turnauksen kolmannessa matsissa jo näkymään. FC Nörtit painoivat päälle kuin palokkalaiset uuden K-Raudan avajaisten kahvijonossa. Etenkin kolmikko Iiro "Airo" Kiiskinen, Juho "Mela" Tammela ja Santtu "Sopraano" Viitanen myllyttivät hyviä tilanteita vastustajan maalille. Cremaster ei jaksanut juuri hyökkäyksiin lähteä ja keskittyi oman maalin varjeluun. Siinä se FC Nörttien harmiksi onnistui ja peli päättyi jännittäviltä vaikuttaviin 0-0 lukemiin.

Dynamon virta ei riittänyt

Neljäs ottelu käynnistyi välittömästi Cremaster-pelin jälkeen. Kenttä vaihtui hieman isompaan ja Nörttien taktiikka alkoi toimia kuin häkä suljetussa tilassa. Vastustaja Kortepohjan Dynamo sai silloin tällöin tilanteita aikaan, mutta liberona pelannut Mika Kivi oli itse varmuus tontillaan ja piti kortepohjalaiset kurissa.
Pitkillä maalipotkuilla saatiin hyvin tilanteita vastustajan päätyyn, mutta viimeistely ontui pitkään. Ottelun puolivälin jälkeen yhden pitkän avauksen perään säntäsi kaksi vastustajan pelaajaa, jotka töpeksivät ja Iiro "Airo" Kiiskinen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään reppuun. Tämän jälkeen FC Nörttien kilpikonna-puolustus pamahti päälle kuin Pause kesken tetriksen, eikä Dynamo saanut aikaiseksi vaarallisia paikkoja. Näin linkkiläiset nappasivat komean 1-0 voiton.

Summa summarum

Ottelun jälkeen ruvettiin laskeskelemaan pisteitä ja huomattiin, että seitsemällä pongolla ollaan lohkon toisella sijalla. Puolivälieriin pääsi kunkin lohkon voittaja, ja kolme parasta kakkosta. Linkki oli kuitenkin vasta se neljänneksi paras, eikä play offeihin näin ollut tällä kertaa asiaa. Se ei kuitenkaan hirveästi haitannut, sillä kylmyys alkoi olla aikamoista luokkaa ja turnausmenestys oli ollut jo muutenkin paljon arvioitua parempaa. Lopullinen sijoitus koko turnauksessa oli siis yhdeksäs. Matsien jälkeen tehtiin ranskalainen visiitti Kahvio Alakulmaan, ja painuttiin syömään pitsaa ja kebabia Mamma Miaan. Tämän jälkeinen ramaisu oli valtava, ja fiilis päivästä kaiken kaikkiaan todella mahtava.
Hela laget:
  • Mika Kivi
  • Olli Latvus
  • Mikko Punkari
  • Iiro Kiiskinen
  • Vili Auvinen
  • Juho Tammela
  • Santtu Viitanen
  • manageri: Mikko Väänänen
  • cheerleader: Jani Ollenberg
 Kommentti: 21. Helmikuu 2010 - 22:15.

Jaha, viralliset tulokset ovatkin ilmestyneet http://www.lohikoskenpallokerho.fi/lumifutis/tulokset2010.pdf
ja oltiinkin vasta lohkokolmosia huonommalla maalierolla.

Kivaa oli silti!

-PunGary

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti