tiistai 16. lokakuuta 2012

State of the onion 19.11.2008

Kirjoittanut Mikko Punkari 19. Marraskuu 2008 - 17:57.
Uutenavuotena Ameriikan presidentillä on tapana pitää "State of the union"-puheensa. Koska olen luonnollisesti Ameriikan presidenttiä kaikin puolin vikkelämpi, lataan oman summaukseni sipulin tilasta jo nyt, kun tuossa vuoden vaihteessa saattaa olla parempaakin tekemistä.

Tämä toimintavuosi oli itselleni ensimmäinen Linkin puheenjohtajana ja vuoden alku tuntui kaikin puolin aika säätämiseltä joka suuntaan. Jossain kevään vaiheessa jotkin asiat, tai niiden hoitamatta jättäminen aikataulussa, turhautti aika paljonkin, mutta omaa asennetta muuttamalla ja enemmän kannustamalla, tuli hommasta varmasti kaikille mielekkäämpää ja pyörät pyörivät kivasti saippuoituina. Loppukeväällä rupesi nihkeästi startannut haalariprojektikin ottamaan tuulta purjeisiinsa ja syksyllä stressaaminen loppui Mäensivun Jarkon solmimien sopimusten ansiosta. Järjestön taloudellinen tila on siis kivasti kunnossa ja itse tilikaudeltakin jäädään näillä näkymin plussan puolelle, mikä helpottaa hymyilyä kun keväällä jaetaan vastuuvapautta.

Uusien fuksien rekrytoinnissa ainejärjestötoimintaan ei onnistuttu ihan yhtä hyvin kuin edellisinä vuosina.
Tänä syksynä opiskelun aloitti 68 opiskelijaa (mukaanlukien maisterit) ja Linkkiin liittyneitä löytyy 33. Viime lukuvuonna (mukaan lukien keväällä aloittaneet) aloittaneita oli yhteensä 68 ja Linkkiin liittyneitä 54.
Aika huomattava ero siis. Syytä/syitä ei olla vielä sen enempiä pohdittu ja vielä on keväällä aikaa värvätä uusia aloittavia ja koittaa samassa rytäkässä saada syksyllä liittymättömiä mukaan.
Huono tilanne ei silti ole nytkään, sillä ensimmäistä syksyään opiskelevista osa on varsin tiiviisti käynyt järjestön tapahtumissa ja ottanut osaa kiitettävästi toimintaan.

Linkki on kunnostautunut myös lunnonsuojelun alalla, ottaen huomioon toiminnassaan ympäristön ja ansainnut JYY:n Ympäristömerkin jo toisena vuonna peräkkäin ja tänä vuonna sai vieläpä kunniamaininnan viime vuotisten puutteidensa täydentämisestä ja korjaamisesta.
Toimintaa on järjestetty yksin ja yhdessä muiden ainejärjestöjen, sekä tietotekniikan laitoksen ja IT-tiedekunnan kanssa. On saunottu, pelailtu lautapelejä, vietetty LANeja, sitseilty (varapuheenjohtajan korjaus: vietetty akateemisia pöytäjuhlia), risteilty ja mitä vielä...

Mitäs ongelmia löytyy...?

Vanhojen nettisivujen käytön siirtyminen uusiin ei ole sujunut niin vauhdikkaasti kun oltiin ajateltu. Täyspäiväiseen käyttöön siirrytään varmasti, kun pari keskeisintä jutskaa (hienompi sana on "ominaisuutta") toimii halutulla tavalla. Sillä välin pyritään siihen, että KAIKKI tärkeä tieto löytyy molemmilta sivuilta.
Jäsenlehteä saattaa todennäköisesti joutua odottamaan vielä ensivuoden puolelle, mutta projektia ei olla missään nimessä unohdettu, vaikkei se aivan kello viiden junaan kerkeäkkään.

Sillä sipuli!

Semmoisen pikkuisen ilmoituituksen voisi vielä tuoda ilmoille, että olen pikkuhiljaa verkkaisesti jossain vaiheessa vaihtamassa sähköpostiosoitettani mikko.o.punkari@jyu.fi -muotoon ja jos sinulla on tärkeää infoa minulle tämän vuoden puolella, kannattaa lähettää se tuohon uuteen ja tähän vanhaan mipunka@jyu.fi -osoitteeseen.

Nyt on sipuli kuorittu, eikä edes itketä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti