tiistai 16. lokakuuta 2012

Ei yhtään tietoteknikkoa läpi JYYn edarivaaleissa 7.11.2011

Kirjoittanut Mikko Punkari 7. Marraskuu 2011 - 11:55.
Nyt kun edarivaalit ovat takana, en koe enää olevani kovin jäävi ottamaan osaa niihin liittyvään keskusteluun. Tuloksen myötä on myös helppo herättää hieman keskustelua.

2009 käytyjen vaalien jälkeen edustajistossa istui kolme linkkiläistä; Antti Yli-Tainio, Mikko Punkari ja Karim Aissa Baccouche. Viimeksi mainittu ei tosin ole tietotekniikan pääaineopiskelija. Varasijoilla olivat Joel Lehtonen ja Mikko Väänänen.

2011 vaalien jälkeen varsinaisina jäseninä ei ole yhtään linkkiläistä. Varajäsenistä en ole vielä varma, kun niitä ei ole JYYn sivuilla suoraan lueteltu, mutta niiksi ylsivät käsittääkseni ainakin Yli-Tainio, Hynninen, Junttila ja meikäläinen.

EDIT: 8.11. Varaedaattoriksi ei selviytynyt näköjään sittenkään muita kuin Junttila ja Aissa Baccouche

Linkkiläisten äänimäärät olivat seuraavanlaiset:

Punkari, Mikko 12 (SD)
Hynninen, Samppa 10 (Luoti)
Junttila, Jaakko 10 (GRÖN)
Aissa Baccouche, Karim 9 (YK)
Yli-Tainio, Antti 9 (GRÖN)
Potila, Jouni 5 (Luoti)
Falck, Kauri 5 (Luoti)
Kreisberg, Artur 3 (GRÖN)
Rantakangas, Eetu 3 (Luoti)
Viitanen, Santtu 2 (Luoti)
Väänänen, Mikko 2 (Luoti)

Äänet jakautuvat Luotin ja muiden ryhmien kesken seuraavasti:

Muut: 12+10+9+9+3 = 43
Luoti: 10+5+5+3+2+2 = 29

Mielestäni on paikallaan esittää kysymys kannattaako Linkin tukea taloudellisesti tai muutenkaan Luonnontieteilijöiden ryhmää, mikäli linkkiläisiä äänestetään enemmän muiden ryhmien listoilta. Lisäksi linkki Linkin kotisivujen oikeassa yläkulmassa on aika lailla vain yhtä ryhmää suosiva. Eikö sekin voisi viedä sivulle, missä on lueteltuna esim. kaikki Linkin edaattorit ja varaedaattorit?

Tänään on Linkin syyskokous ja siellä hyväksytään ensi vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Toivoisin siinä yhteydessä käytävän laajaa ja perusteellista keskustelua Linkin poliittisesta aktiivisuudesta, roolista edunvalvojana sekä näiden suhteesta toisiinsa. (Nyt on toimintasuunnitelman ulkopuolisena asiana esim. tuettu yhtä edariryhmää, mutta toimintasuunnitelman kohtaa JYYn opinto- ja tiedevaliokunnassa käymisestä ei olla täytetty.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti