tiistai 16. lokakuuta 2012

Futsal 22.3.2010

Kirjoittanut Mikko Punkari 22. Maaliskuu 2010 - 19:39.
Linkin joukkue FC Nörtit otti osaa JYY:n ja JAMKO:n opiskelijoille tarkoitettuun futsal-turnaukseen.

Nallekarkkien jako

Joukkueen menestys -tai sen puuttuminen- saneltiin käytännössä jo lohkoja jaettaessa, sillä samaan lohkoon osuivat kivenkovat (Futsalin ykkösdivisioonassa pelaava) US Skädäm, sekä siltä voitot napanneet Daddy and the Boys ja Zinedine Gin Tonic.

First blood

Ensimmäinen matsi pelattiin Skädämiä vastaan torstaina. FC Nörtit pitivät tilanteen yllättävän kauan nollassa-nollassa, tosin Skädämkään ei aivan hirveällä tempolla hakenut ratkaisuja vaan rakensi peliä rauhassa, pyöritti peliä ja piti palloa.
1-0 maalin jälkeen ketsuppipullo kuitenkin aukesi kohtalaisen voimakkaasti ja vastustaja mätti maaleja aika reilulla kädellä.
Nörtti-laumakin pääsi kuitenkin maalien makuun kun Mika "insert kivi-joke here" Kivi paukautti reboundin reboundin verkon perukoille. Tämän jälkeen soi jälleen omissa muutamaan otteeseen. Linkkarit onnistuivat kuitenkin maalinteossa vielä toistamiseenkin, kun Toni "voitettiin 3-2" Haka-Risku vapautti suoraan keskialoituksesta Kiven maalipaikkaan, ja tämä kiitti sijoittamalla pallon verkon perukoille. Lopputulos oli kuitenkin selkeä 8-2 Skädämille. Ottelusta mainittakoon vielä toisen puoliskon maalissa pelanneen Lauri "Pallolinko" Marttalan avausheitot, joiden lentoradat olivat (liian isoista hanskoista johtuen) vallan mielenkiintoiset.

Tauko - Pelikirjaa ja perunoita

Pelien välissä hiottiin huikeita taktiikoita, jotka päätyivät myös Cattila TV:n kuvanauhalle. Mullistavin uudistus oli luultavasti pelaajavaihto jota havainnollistettiin ja demonstroitiin perusteellisesti taktiikkapöydän ääressä. Osa suuntasi tässä välissä yliopistolle luennoille ja syömään ja osa häipyi muihin humuihin, mutta enemmistö lähti Teboilen pihalle ihailemaan Haka-Riskun Samaran takalasin slogantarraa ja syömään ranskalaisia kanttiinin puolelle. FC Nörttien ravitsemustutkimusryhmä totesi muuten yllätykseksi, että ISO ja JÄTTI ovat samankokoisia annoksia vaikka hinta on eri.

Selkäsauna

Toinen ottelu pelattiin Zinedine Gin Tonicia vastaan. Jälleen lukemat pysyivät hieman aikaa tasaisina, mutta tällä kertaa vastustaja sai maalihanansa auki hieman aiemmin. Toisin kuin Skädäm, Gin Tonic ei myöskään kovin paljoa koittanut rauhoittaa peliä, vaan pyrki suoraviivaisemmin maalintekoon ja onnistuikin siinä. Maalissa pelanneiden Marttalan ja Taneli "Jukka Tammi" Tuukkasen työmäärä olikin sen verta suuri, että se tasaisesti jaettuna olisi poistanut työttömyysongelmat koko Suomesta, aina lähellä eläkeikää olevien leskirouvien työttömyyttä myöten. Loppulukemat olivat surkeat 11-0.

Punaiset liivit vastaan punaiset silmät

Kolmas ottelu pelattiin seuraavana päivänä Daddy and the Boysia vastaan. Vastustaja oli edellisenä päivänä ottanut voiton Skädämistä ja juhlistanut tätä aina valomerkkiin asti. Tämä pieni tasoitus ja taktiikan vaihto suhteellisen selkeään 1-2-1 -muodostelmaan toivatkin Nörttien peliin hieman ryhtiä ja vastustaja joutui jopa hienoiseen ahdinkoon linkkareiden kanssa. Suureksi yllätykseksi maalinteon aloittikin FC Nörttien Santtu "Herra Ylpön ylin ystävä" Viitanen. Peli pysyi pitkään 1-0 lukemissa, ja Isänsä poikien tasoitettua 1-1 lukemissa.
Linkin saatua rajapotkun omasta päästään, Mikko "Ei-tule-vaihtoon-kirveelläkään" Punkari yritti keskittää palloa vastustajan luukulle, mutta se painuikin suoraan verkon perukoille. Tuomari kuitenkin hylkäsi maalin sääntöjen vastaisena, nolojen tuuletusten ollessa käynnissä. Daddy & boys onnistui tämän jälkeen pudottamaan apinan selästään ja saamaan viimeistelynsä kulkemaan. Se tykitti vielä kolme maalia, ennen kuin Nörttien Vili "/C" Auvinen kavensi numeroiksi 4-2. Tämän jälkeen saatiinkin vielä aikaan muutama hyvä kavennusyritys ja pientä hetkittäistä painetta, mutta osumat jäivät iskemättä. Daddy and the boys teki vielä yhden osuman aivan ottelun viime hetkillä ja kirjasi näin voiton nimiinsä 5-2.

Lopussa selittelyn sija seisoo

Turnauksen saldona siis 3 ottelua, 3 tappiota, 4 tehtyä ja 24 päästettyä maalia, sekä hikeä, huonohkoa huumoria ja aimo annos kyseenalaista kuvamateriaalia Simo "maalikamera" Haataisen kuvaamana. Loppukateetiksi voisi pläsäyttää, että kivempi olisi ollut pelata hieman omaa tasoa lähempänä olevia joukkueita vastaan, joita turnauksessa kyllä riitti - muissa lohkoissa. Mutta minkäs teet, Alea iacta est ja pulinat pois!

Tiimi

 • Mika Kivi 3 matsia, 2 pyyriä
 • Vili Auvinen 3 matsia, 1 häkki
 • Santtu Viitanen 3 matsia, 1 kihaus
 • Juho TamMELA 3 matsia
 • Iiro Kiiskinen 3 matsia
 • Mikko Punkari 3 matsia
 • Taneli Tuukkanen MV 3 matsia
 • Toni Haka-Risku 2 matsia
 • Kasperi Puurunen 2 matsia
 • Lauri Marttala MV 2 matsia
 • Jyri Leinonen 1 matsi
+ taustatiimi
 • Simo Haatainen
 • Jani Ollenberg 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti